Ebeveynlerinin bodrumunda yaşarken bitcoin madenciliği yapmak için üniversiteyi bırakan 24 yaşındaki çocuk, sadece 1,400$ ile başladıktan sonra artık AYDA 1,3 MİLYON $ kazanıyor!

Austin, Teksas'tan 24 yaşındaki John Paul 'JP' Baric, 2012'de hala okuldayken ve kripto para birimi henüz popüler değilken 1.400 dolar değerinde bitcoin satın aldı. Gecelerini çalışıyormuş gibi yaparak bitcoin ticareti yapardı ama bu hobinin onu milyonere dönüştürmesini asla beklemiyordu

Ebeveynlerinin bodrumunda yaşarken bitcoin madenciliği yapmak için üniversiteyi bırakan 24 yaşındaki çocuk, sadece 1,400$ ile başladıktan sonra artık AYDA 1,3 MİLYON $ kazanıyor!
03 Ocak 2022 - 19:51 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 21:05
Austin, Teksas'tan 24 yaşındaki John Paul 'JP' Baric, 2012'de hala okuldayken ve kripto para birimi henüz popüler değilken 1.400 dolar değerinde bitcoin satın aldı.
Gecelerini çalışıyormuş gibi yaparak bitcoin ticareti yapardı ama bu hobinin onu milyonere dönüştürmesini asla beklemiyordu
2017'de JP, ebeveynlerinin bodrumunda bir grup bilgisayarın bulmaca çözerek yeni bitcoin oluşturduğu bir bitcoin madencilik teçhizatı kurdu. 
O zamanlar 17 yaşındaki çocuk, o sırada North Carolina Eyalet Üniversitesi'nde okuyordu, ancak kazanmaya başladıktan sonra okulu tamamen bırakmaya karar verdi. 


İnternette madencilik teçhizatı satmaya başladı ve tam zamanlı olarak teçhizat inşa etmesi için birkaç arkadaşını işe aldı. Bodrum katında, şirket 2 milyon doların üzerinde gelir elde etti 
Nakit para toplayan JP, Iowa'da terk edilmiş bir mülk kiralayarak ebeveynlerinin bodrum katındaki yerini büyüteye karar verdi ve şimdi ayda 1,3 milyon dolar kazanıyor. 

Bir bitcoin madencisi olmak için yüksek öğrenimden kaçınan kolej terkiyle tanışın - ve şimdi ayda 1,3 milyon dolar kazanıyor.

Austin, Teksas'tan 24 yaşındaki John Paul 'JP' Baric, 2012'de hala okuldayken ve kripto para birimi henüz ana akıma girmemişken 1.400 dolar değerinde bitcoin satın aldı.



Kendinden emin "bilgisayar adamı", çalışıyormuş gibi yaparak gecelerini bitcoin ticareti yaparak geçirecek ve daha fazla kazanmak için oyunlar oynayacaktı, ama hobinin onu milyonere dönüştürmesini asla beklemiyordu.

2017'de JP, ebeveynlerinin bodrumunda bir grup bilgisayarın bulmacaları çözerek yeni bitcoin oluşturduğu bir bitcoin madenciliği teçhizatı kurdu.

O zamanlar 17 yaşındaki çocuk, o sırada North Carolina Eyalet Üniversitesi'nde okuyordu, ancak bitcoin madenciliği şirketi ortadan kalktıktan sonra okulu tamamen bırakmaya karar verdi. 



18 yaşına gelmeden ilk milyonunu kazanan JP, Jam'e verdiği demeçte, "Coinleri satın almak için belirli bir yaşta olmam gerekmediği gerçeğini sevdim, ancak bu şekilde çıkmasını beklemiyordum" dedi. Basmak.

'Kendi madencilik teçhizatımı yaratma fikri, İngilizce öğretmenim 2013 yılında sınıfa bir iş planı oluşturması için görev verdiğinde ortaya çıktı.

Planı tamamladıktan sonra, eBay'den grafik kartları almaya ve evimde bir süt kasasında makineleri çalıştırmaya başladım. 

'Ailem tüm süreci destekledi. Geleceğini gördüler ve üniversite ortamının yapısı olmadan da başarılı olacağımı biliyorlardı.

Bitcoin madenciliği nedir ve nasıl çalışır? 

Bitcoin madenciliği, yeni bitcoinlerin dolaşıma girdiği süreçtir. Aynı zamanda yeni işlemlerin ağ tarafından onaylanma şeklidir.
Madencilik, son derece karmaşık bir hesaplamalı matematik problemini çözen gelişmiş donanım kullanılarak gerçekleştirilir. 
Sorunun çözümünü bulan ilk bilgisayara bir sonraki bitcoin bloğu verilir ve süreç yeniden başlar.
Madenciler, çalışmaları için kripto jetonları ile ödüllendirilir. Para yatırmak zorunda kalmadan kripto para kazanabileceğiniz için popülerdir.
Bitcoin madenciliğine katılmak için bir madencilik teçhizatı kurmak için bir GPU'ya (grafik işleme birimi) veya uygulamaya özel bir entegre devreye (ASIC) ihtiyacınız vardır. 

'İş genişledikçe, çevrimiçi olarak madencilik teçhizatı satmaya başladım ve birkaç arkadaşımın benim için çalışmasını ve tam zamanlı olarak teçhizat inşa etmesini sağladım.

"Bodrum katında, şirket 2 milyon doların üzerinde gelir elde etti."

Nakit para toplayan JP, Iowa'da terk edilmiş bir mülk kiralayarak, ailesinin bodrum katından yukarı çıkmaya karar verdi.

Devam etti: 'Okullara başvurduğumda yazılım stajyeri olarak çalışıyordum ve üniversitede dört yıl kalamayacağımı biliyordum.

'Üniversite atmosferini deneyimleme ve yeni insanlarla tanışma şansım olduğundan emin olmak için ilk yıl okula gittim.

Ancak bitcoin yükselmeye başladığında tam zamanlı olarak ona odaklanmak istedim.

'Üniversiteden sonra bir depo kiraladım ve arkadaşlarımı satış temsilcisi ve destek personeli olarak işe aldım.

'Üniversite, mühendislik veya bilim temelli dereceler için gitmeyenler için büyük bir borç.

'Başarılı olmak için bir dereceye ihtiyacınız yok, sadece iki yıl boyunca aynı şey üzerinde çalışma kararlılığına ve herkes için değer yaratmaya yönelik çalışmaya ihtiyacınız var.'

Iowa'daki tesis şu anda 1.300 bilgisayarda günde 40.000 dolar kazanıyor ve JP'nin toplamda 23 personeli var.

Zor kazanılan parayı harcamaya gelince, JP kendisi için bir Lexus RC 350 spor araba satın aldı ve aynı zamanda seyahat etmeyi de seviyor,kayak yapmayı seviyor ve lüks restoranlara gitmeyi seviyor.

Bununla birlikte, kendi kendini yetiştirmiş milyoner, 2022'de Oklahoma'da yeni bir ofis açmayı planlayarak paranın çoğunu işe geri yatırıyor.

“Para, istediğim yere seyahat etmeme ve harika akşam yemekleri yememe izin veriyor. Seyahat etmeyi ve düzenli olarak kayak yapmayı ve sahilde vakit geçirmeyi seviyorum.

'Ayrıca şirketin çalışanları, müşterileri ve hayranları olumlu yönde etkilemesini izlemekten keyif alıyorum. Artık zamanımın çoğu operasyonumuzu genişletmeye odaklanmış durumda.'

JP de bir TikTok yıldızı haline geldi, yolculuğunu 485.000 takipçiyle paylaştı ve birçok kullanıcı bitcoin başarısına hayran kaldı.

Bir kişi yakın tarihli bir klipte 'Dostum bu adam bir dahi' yorumunu yaptı.

Bir başkası ekledi: 'Dostum sen benim hayalimi yaşıyorsun.'

'Borçla zincirlenmiş durumdayım... Bana yeni bir araba alabilir misin?' başkasıyla şaka yaptı.

 
Bu haber 574 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum