Osmaniye CHP İl Başkanı Mehmet Aşık İstifa Etti

Osmaniye CHP İl Başkanı Mehmet Aşık İstifa Etti. Araçlarında uyuşturucu ile yakalanan Metin Tamer Aşık ve Çetin Aşık’ın babaları Mehmet Aşık CHP Osmaniye İl Başkanlığından istifa etti. Aşık çocuklarının kendisinden habersiz aracın anahtarını aldıklarını ve bu çirkin olaya sebebiyet verdiklerini açıklayarak görevinden ayrıldı.

Osmaniye CHP İl Başkanı Mehmet Aşık İstifa Etti
03 Ocak 2022 - 00:48 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 00:56
CHP İl Başkanı Mehmet Aşık’ın oğulları partiye ait arabada sentetik uyuşturucu ile yakalanmasının ardından istifa ettiğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde  partinin aracında sentetik uyuşturucu ile yakalanan Aşık kardeşlerden Metin Tamer’in uyuşturucu ticareti kardeşi Çetin’in ise uyuşturucu kullanmaktan kaydı olduğu öğrenildi. Çocukları ile ilgili konunun medyaya yansımasının ardından Osmaniye İl Başkanı olarak Görev yapan Mehmet Aşık yaptığı yazılı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurdu. 
Yazılı Açıklama ile Görevinden İstifa Etti
Parti önünde park yeri olmadığından dolayı partiye ait aracı evlerinin önüne park ettiklerini açıklayan Aşık, oğullarının aracı kendisinden habersiz ve izinsiz olarak aldıkları ve bu çirkin olaya karıştıklarını belirtti. Aşık kardeşlerin sorgulamalarının ardından serbest bırakıldığını ancak bu olay ile sorumluluğu ve siyasi ahlakı gereği bu hatayı kabul edemeyeceğini, makamının sorumluluğunu taşıyan bir yönetici olarak CHP İl Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. 
Destek Veren Herkese Teşekkür Etti


Metin Aşık yaptığı açıklamada ayrıca kendisine destek olan İl yönetim kurulu üyeleri, İlçe başkanları ve yöneticileri, disiplin kurulu, gençlik ve kadın kolları ile Meclis Üyelerine, yol arkadaşlarına, partililere ve hemşehrililerine teşekkür etti. Bundan sonraki dönemde de partisinin bir neferi olarak görevli olmasa da çalışmalara katılacağını açıkladı. 
Ne Olmuştu?
Mehmet Aşık’ın oğulları Metin Tamer Aşık ve kardeşi Çetin Aşık 30 Aralık tarihinde CHP Osmaniye Teşkilatına ait 80 HH 110 plakalı minibüsle polislerce şüpheli bulunarak durdurulmuştu. Araçta bulunan Aşık kardeşler sentetik uyuşturucuyla yakalanınca göz altına alınmış ve emniyetteki tahkikat sonrası adliyeye sevk edilmiş ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı. 
Osmaniye CHP İl Başkanının bu skandal olayla gündeme gelmesi sonrası çocukları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak CHP Genel Merkezinden olayla ilgili olarak bir açıklama da yapılmadı.
Bu haber 1484 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum