Kadirli Sülemiş Tepesi

Kadirli’nin Seyir Terası Sülemiş Tepesi Türkiye’de hemen hemen her bölgenin bir şahin tepesi vardır.

Kadirli Sülemiş Tepesi
03 Ocak 2022 - 00:03 - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 - 15:58
Kadirli’nin de şahin tepesi unvanını kazanan bölgede kurulan Sülemiş Tepesi ilçe halkının en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi. 
Kadirli’ye Hakim Bir Tepede Kurulmuş
Kadirli ilçe merkezine en hakim noktada yer alan Sülemiş Tepesi şehre tepeden bakış açısından çok güzel bir yerde bulunuyor. Bir çok düğüne ev sahipliği yapan bölgede Sülemişoteli bulunuyor. 3 yıldızlı otel Kadirli’nin iki otelinden birisi. 1987 yılına kadar geçmişi bulunan otel doğada dinlenmek için ideal noktalardan birisi. Gençlerin yaz sıcağında serinlemesi için burada havuzda bulunuyor. Ancak uzun süredir kullanılmıyor. 
Yaz Düğünlerinin Adresi Sülemiş


Kadirli’nin yaz günleri havuz kenarında düğün yapılan nadir adreslerden birisi. Havuz üzerindeki köprü de ayrı bir güzellik vermiş. Yıllar sonra biraz bakıma ihtiyacı olan bölge halen çok tercih edilen yerlerden biri. Fakat biraz daha bakıma ihtiyacı olduğunu da belirtmek gerekiyor. 
Koşu ve Yürüyüş Parkuru Bulunuyor
Ormanlık alan içerisinde bulunan tepeye günlük olarak gezinti yapılıyor. Koşu parkuru bulunan yerde spor yapmak isteyenler orman havası eşliğinde dolu bir gün geçirebiliyor. Bu anlamda yürüyüş yapanlara da rastlamak mümkün. Çocuklar için de park unutulmamış. Tepede ayrıca büyük bir Türk bayrağı ve Atatürk anıtı şehir merkezinden de görülebilir yapıya sahip. 
Çam ağaçları içerisinde temiz hava eşliğinde zaman geçirmek için değerlendirebileceğiniz Sülemiş Tepesi, Sülemiş Turistik tesisleri ve Sülemiş Otel Kadirli’ye görmeye gelenlerin ziyaret edebileceği nadir yerlerden birisi. 
İsmi Sülemiş Bey’den Geliyor 
İlçe merkezinde, ilçenin her noktasına hakim yerde bulunan tepenin ismi Selçuklu Komutanı Sülemiş Bey’den geliyor. 16 ncı yüzyılda burayı otağ olarak kullanan Sülemiş Bey’den sonra 1976 yılında belediye burayı ağaçlandırma yoluna gitmiş. İçerisindeki tesislerde 1987 yılında yapılmış.  İçerisinde 40 Odalı otel dışında, futbol antrenman sahası, çay bahçesi ve salon bulunuyor.


Bu haber 3138 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum