Kadirli Ne Zaman Adana'dan Ayrıldı?

Kadirli Ne Zaman Adana’dan Ayrıldı, ne zaman Osmaniye’ye bağlandı? Osmaniye’nin Kadirli ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle son zamanlarda oldukça dikkat çekiyor. Kadirli ile ilgili en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de ne zaman Adana’da ayrılarak Osmaniye’nin ilçesi olduğu sorusudur.

Kadirli Ne Zaman Adana'dan Ayrıldı?
09 Aralık 2021 - 00:32
Uzun zamandır Osmaniye’nin ilçesi olarak kayıtlara geçen Kadirli ne zaman Adana’dan ayrıldı sorusunun yanıtlarını bu yazımızda sizler için inceledik. Kadirli’nin tarihi oldukça eskilere dayandığı için yıllar içerisinde farklı şehirlere veya ilçelere bağlı olarak kayıtlara geçti. Daha önce Kadirli’nin hangi ile veya ilçeye bağlı olduğu ve ne zaman Adana’da ayrıldığını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 
Kadirli Hangi İle Bağlı?
Tarihi oldukça eskilere dayanan Kadirli ilçesi daha önceki yıllarda Adana’ya bağlı olarak bilinen bir ilçeydi. Kadirli ilçesi 1996 yılına kadar Adana’nın bir ilçesi olarak kayıtlara geçiyordu. Fakat 1996 yılında Osmaniye’nin Adana’dan ayrılarak bir il olmasından dolayı Kadirli’de Osmaniye’nin bir ilçesi olarak kayıtlara geçti. 
Kadirli, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden itibaren Adana’ya bağlı bir ilçeydi. Fakat 1996 yılından alınan kararla Osmaniye’nin ilçesine bağlandı. Bu sebeple 1996 yılından beri Kadirli, Osmaniye iline bağlı bir ilçe olarak biliniyor. 


İlçe, daha öncesinde Adana’nın Kozan ilçesine de bağlıydı. Fakat yıllar içerisinde Kozan’da Adana’ya bağlanınca Kadirli ilçesi de Adana’nın ilçesi oldu. Bu nedenle 1926 yılına kadar Kadirli’nin Kozan’a bağlı olduğu biliniyordu. 











 













 











    
 
Bu haber 2687 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum