Osmaniye'de Bisikletli Martı Timi Göreve Başladı!

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Vali Kerem Al Parkı ve Karaçay Deresi Rekreasyon alanında güvenliği artırmak amacıyla özel bir ekip oluşturdu.

Osmaniye'de Bisikletli Martı Timi Göreve Başladı!
21 Temmuz 2023 - 17:46
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Vali Kerem Al Parkı ve Karaçay Deresi Rekreasyon alanında güvenliği artırmak amacıyla özel bir ekip oluşturdu. 

"Bisikletli Martı Timi" adıyla görevlendirilen 4 bisikletli polis, pedal çevirerek huzur ve sükûnet için Osmaniye’de devriye geziyor.

Tim 10.00  ila 22.00 saatlerinde görevde!
Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliği bünyesinde görevli bu özel tim, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için her gün 10.00- ila 22.00 saatleri arasında aktif olarak görev yapıyor. Özellikle yürüyüş yolunda görevlendirilen bisikletli polisler, bisiklet ve motosikletleriyle yürüyüş yoluna girmeye çalışan sürücülere anında müdahale ediyor.

Ayrıca, yürüyüş ve piknik masalarında oturan vatandaşların huzurunu bozanlara da göz açtırmayan tim, Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanıyor.

Bu bölgeye gezintiye gelen vatandaşlar da akşamları burada yürüyüş yoluna oturmaya geldiklerini ve ailelerin ve gençlerin güvenliği için bisikletli polisler olan "Martılar"ın göreve başlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade ediyor.


Şüpheli görülen kişilerle ilgili olarak da tim, titizlikle hareket ediyor. Şahısların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını yaparak, üst araması gerçekleştiriyorlar.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Bisikletli Martı Timi"nin vatandaşlarla daha doğrudan ve etkili bir iletişim kurmasının yanı sıra, kentteki suç oranlarını düşürmede de önemli bir rol oynayacağına inandıklarını belirtiyorlar.
Bu haber 479 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ahmet Demir
    9 ay önce
    Kadirli-Andirin-Goksun yolu bölge için çok çok önemli Çukurovayi İç Anadoluya bağlayacak Yolun yapılıp açılması dileğiyle Saygılarımızla