Osmaniye'de Cinsel İçerikli Şantaj Operasyonu!

Kahramanmaraş merkezli Osmaniye dahil toplam 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda cinsel içerikli sohbet ve fotoğraflar üzerinden şantaj yaparak para temin eden 16 şüpheli yakalandı.

Osmaniye'de Cinsel İçerikli Şantaj Operasyonu!
05 Mart 2024 - 21:08

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, son iki yılda sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık faaliyetlerine yönelik gerçekleştirildi. Sahte ilanlar vererek mağdur vatandaşlarla iletişime geçen ve cinsel içerikli sohbet ve fotoğraflarla şantaj yaparak para talep eden şüphelilere yönelik yapılan operasyonlarda 16 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş merkezli olarak İstanbul, Mersin, Osmaniye, Kayseri ve Hatay illerinde 6 il ve 21 farklı adreste eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Yapılan aramalarda suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka kartı, hard disk ve tablet ele geçirildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında 16 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Suçlamalar arasında "Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurma", "Bilişim Sistemleri Vasıtası ile Nitelikli Dolandırıcılık", "Şantaj", "Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi", "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması" gibi suçlar yer alıyor.

Bu haber 281 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum