DoğalGaz Ötv Tutarında Yeni Artış

Özel Eğitim Vergisi Kanunu’na Ekli (l) sayılı listede yer alan mallara ilişkin ÖTV tutarları yeniden belirlenerek yürürlüğe girdi. Bu konu hakkında Cumhurbaşkanın kararı Resmî Gazete de yayımlandı.

DoğalGaz Ötv Tutarında Yeni Artış
16 Temmuz 2023 - 21:36 - Güncelleme: 16 Temmuz 2023 - 22:31
Eski fiyatlar ÖTV oranı standart metreküp başına 0,0230 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğalgazda 0,8599 lira iken; Yeni fiyatlar ÖTV tutarı standart metreküp başına doğal gazda 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğalgazda ise metreküp başına 2,7944 lira olduğu belirtilmiştir. Fiyatların, vergi oranlarının artış göstermesi elbette vatandaş için hoş karşılanmayan bir sürpriz oldu. 

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl sosyal medya hesabında doğalgazda ÖTV artışıyla alakalı şöyle bir paylaşımda bulunmuştu: ‘’ Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğalgazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır.’’ Bu paylaşımı gören vatandaşlar tepkisini sosyal medya üzerinden gösterdi. 


Sm3’te(Standart metreküp) 0,0230 TL olan ÖTV bugünkü karar ile 0,0747 TL’ye yükseltilmiştir. Ayrıca hepimizin en çok dikkatini çeken ve en çok kullanmış olduğu doğal gaz KDV oranı da %20’yi bulmuştur. Güncel KDV (Katma Değer Vergisi), artış kararının Resmî Gazete de yayımlanmasıyla birlikte internette en çok araştırılan konu başlıklarının arasında yerini aldı. 
Bu haber 486 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum