2022 Yılında Yatırım Tavsiyelerinde Uzman Görüşleri

Geçtiğimiz yıllar yatırım açısından çok elverişli olarak geçtiğini söylememiz doğru olmayacak. Nitekim küresel ekonominin mücadele ettiği coronavirüs tablosunda maddi açıdan çok daha geri geldik.

2022 Yılında Yatırım Tavsiyelerinde Uzman Görüşleri
04 Ocak 2022 - 22:34
Son açıklanan enflasyon rakamları ile ülke genelinde önemli kayıplar verdiğimiz gerçeği ile yatırımların döviz kurları üzerine kaydığını söylemek mümkün. 

Yeni TL Mevduat Sistemi
Devletin son dönemde TL mevduatını güçlendirme çalışmaları içerisinde faiz açısından dövize bağlaması döviz kurlarının aşağıya inmesine neden oldu. Özellikle küçük yatırımcı mevcut irili ufaklı tüm gelirinden kalanını Altın başta olmak üzere Dolar ve Euro olarak banka hesaplarında değerlendiriyordu. TL güçlendirme çalışmaları sonrasında ise bu durum değişti. TL’de vadeli mevduat hesabı açan kişilere ilerleyen süreçte döviz kurundaki kaybın karşılanması normal olarak TL mevduat hesaplarını ve miktarların da artırmış durumda. 



Dijital Para Yatırımları

Son yıllarda yatırım aracı olan durumlardan birisi de kripto paralar oldu. Bu anlamda parasını tamamen bu mecraya yatıranların uzun vadelerde önemli kazançlar sağladığını biliyoruz. Özellikle coinin ana adresi olan Bitcoin ve diğer alt coinlerin sürekli artış göstermesi özellikel 2021 yılında yatırımcı patlamasına neden oldu. Bu yatırımın önümüzdeki süreçte de artırarak devam edeceğini söylemek mümkün. Nitekim dünyanın önde gelen sanayi kuruluşu ve holding sahibi kişilerde zamanla dijital paraya yönlenmiş durumda. Yıllardan gelen katlayarak kazanma cazibesi bir çok yatırımcıyı kendisine çekecektir. 

Yatırım Tavsiyeleri


Geçtiğimiz 2021 yılı altın yılıydı, peki ama 2022 yılı nasıl devam edecek? Uzmanların yorumları bu senenin tarımsal ürünleri ve özellikle bakır gibi madenlere yapılan yatırımların büyük meblağlar da kazancı işaret ediyor.
Faizler düşmeye devam ederken ve borsanın dalgalanması getirileri sarsması yatırım alanında farklı yollara girmeyi tetikledi… Bundan dolayı özellikle emtia fonları üzerinde uzmanların çalışmaları; bakır, kurşun, mısır, beyaz şeker, kahve vs yatırım araçlarını alternatif olarak belirledi.

Geçen yılı baz aldığımızda emtiaların tatmin edici getiriler sağladığını söylebiliriz. Özellikle merkez bankalarının para politikalarında ki gevşeklik ve likidite bolluğu emtiaların yükselmesinde etkili oldu. Uzmanlar 2022 de yükselişin en fazla olacağı ürünün bakır olacağını iddia ediyorlar. Alüminyumda durum fazla stok nedeniyle biraz sınırlı bir yükselişin olacağının işaretçisi.

Nasıl Yatırım Yaparım?


Öncelikle bu alana yatırım yapan aracı kurumlarda hesap açmalısınız. Örnek olarak İş Yatırım’ın geliştirdiği TrendMaster platformunu kullanarak 24 saat işlem yapabilirsiniz. Ayrıca TrendMaster aracılığı ile yapılan yatırımlarda herhangi bir alt limit bulunmuyor. Türkiye dışında Dünyada ki bir çok borsa üzerinde işlem yapma imkanınız da bulunuyor.
Emtia Fonlarına Yatırım Yapacaksanız Eğer..
• Paranızı farklı emtialar arasında veya endeksleri arasında bölüştürün.
• Basın ve İnternet üzerinden takip edin ve fonların çıkış tarihlerini, halka arz günlerini öğrenin.
• İlgili emtianın son dönemde ki seyrini inceleyerek beklentilerini iyi anlayın.
• Fondan erken çıkış yapıldığında komisyon kesilip kesilmeyeceğine dikkat edin.
Bu haber 795 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum