2022'de kripto ve blockchain için neler var? Uzmanlar yanıtlıyor

2020 yılı ana akım bilince Bitcoin ( BTC ) ile ilgili önemli bir endişe getirdi : enerji tüketimi . Bu , kripto para birimi endüstrisinde sürdürülebilir, yeşil enerji ihtiyacı hakkında bazı sorulara yol açtı ve topluluk bu endişelere yanıt vererek sürdürülebilirliği bir öncelik haline getirdi. İnsanlık , gezegenimiz için en ciddi sorun olan iklim değişikliği tehdidiyle karşı karşıyayken , önümüzdeki yıl ve on yıllarda daha yeşil çözümlere yönelik eğilim devam etmelidir.

2022'de kripto ve blockchain için neler var? Uzmanlar yanıtlıyor
05 Ocak 2022 - 18:05
1.Tanıtım
2020 yılı ana akım bilince Bitcoin ( BTC ) ile ilgili önemli bir endişe getirdi : enerji tüketimi . Bu , kripto para birimi endüstrisinde sürdürülebilir, yeşil enerji ihtiyacı hakkında bazı sorulara yol açtı ve topluluk bu endişelere yanıt vererek sürdürülebilirliği bir öncelik haline getirdi. İnsanlık , gezegenimiz için en ciddi sorun olan iklim değişikliği tehdidiyle karşı karşıyayken , önümüzdeki yıl ve on yıllarda daha yeşil çözümlere yönelik eğilim devam etmelidir.

Önümüzdeki yıllarda kesinlikle kalacak bir diğer önemli trend ise Metaverse. Kullanıcıların satın alabileceği, satabileceği, oynayabileceği, etkileşimde bulunabileceği ve daha fazlasını yapabileceği dijitalleştirilmiş bir boyut oluşturmak zaten yeterince fütüristik görünüyor, ancak gelecek hızla yaklaşıyor. Pek çok markanın bu yıl Metaverse alanına gireceğinden ve gelişmekte olan bu sektörü deneyeceğinden eminim . Onu merkezi bir cehennem haline getirmeyelim - bunun yerine merkezi olmayan bir cennet yaratalım . 



Ama bu sadece benim fikrim. Konuyla ilgili daha fazla fikir edinmek için kripto ve blok zinciri endüstrisinden farklı uzmanlara ulaşarak onlara şunu sordum: “2022'de kripto ve blok zincirini neler bekliyor? Bu yıl için kişisel beklentileriniz nelerdir?”

2.Ninepoint Digital Assets Group'tan Alex Tapscott
Alex, blok zinciri ve kripto para birimleri gibi gelişen teknolojilerin etkisine odaklanan bir yazar, konuşmacı, yatırımcı ve danışmandır. Blockchain teknolojisi ve kripto para birimi alanında bir yatırım yönetimi hizmetleri sağlayıcısı olan Ninepoint Digital Assets Group'un genel müdürüdür. 


“2022'nin çoklu zincir yılı olduğunu düşünüyorum. 2021, Ethereum'u daha hızlı verim ve daha düşük ücretlerle geliştirmeyi vaat eden Solana ve Avalanche gibi yeni katman protokollerinin yükselişini gördü. Ancak bu faydaların kalıcı olmadığı kanıtlanabilir. Daha popüler hale geldikçe, Ethereum ile aynı kaderi paylaşabilirler. Unutmayın, ağ likidite madenciliği ve diğer DeFi uygulamalarının yükselişine uygun bir ürün pazarı bulana kadar Ethereum ücretleri de ucuzdu. 

Ekosisteme gelen yeni kullanıcıların tsunamisiyle, kendi başarısının kurbanı oldu. Ücretler fırladı ve Ethereum'u bir "balina zincirine" dönüştürdü, bu da yalnızca zenginlerin ücretleri karşılayabileceği anlamına geliyordu. Aynı şey diğer katmanlara da olabilir. Bu iyi. Önümüzdeki birkaç yıl için dünyadaki en kıt kaynağın blok uzay olacağına inanıyorum. Tüm bu katmanlar muhtemelen dolacak, yani farklı protokolleri birbirine bağlamak için daha iyi yollara ihtiyacımız var. 

Çoğu yeni kripto kullanıcısı, hangi temel zincir üzerinde çalıştıklarını bilmeden veya umursamadan yalnızca uygulama katmanında etkileşime girer. Bu, birlikte çalışabilirliği gerçeğe dönüştürmek anlamına gelir. On milyarlarca dolar değerinde yüzlerce kripto varlığını destekleyen Cosmos da dahil olmak üzere birkaç grup çoklu zincir üzerinde çalışıyor. 2022, Çok Zincirli Maksimalizm yılıdır ve Cosmos öncülük ediyor.”


3.Koinos Grubu'ndan Andrew Levine
Andrew, erişilebilir blok zinciri teknolojisi aracılığıyla ademi merkeziyetçiliği hızlandıran bir endüstri gazileri ekibi olan Koinos Group'un CEO'sudur.

“2022, yeni bir ücretsiz blok zinciri olan darkhorse ile yeni nesil katmanların bir savaş royası olacak.”

4.Nansenli Beili Baraki
Beili, genişleyen blok zinciri ekosisteminde yatırımcılar ve finans kurumları için gerçek zamanlı, eyleme geçirilebilir bilgiler sağlamak için zincir üstü verileri 100 milyondan fazla blok zinciri cüzdanındaki tescilli bir etkinlik veritabanıyla birleştiren Nansen platformunda araştırma analistidir.

“2022, devam ettiğini gördüğümüz ve küresel olarak kripto para birimleri için kitlesel benimsemeye doğru ilerlediğimiz için çok ilginç bir yıl olacak. Düzenleme, uzayda sürekli olarak bahsedilen ve gözden geçirilen bir şeydir. Küresel benimsemeye doğru ilerlerken, kripto dünyasında düzenlemeler artık olumsuzdan ziyade olumlu olarak görülüyor. Bununla birlikte, birçok ülke daha fazla kabul görmek için istekliyken, sürekli olarak geri adım atan ülkeler geride kalacak.

Alandaki düzenlemeler netleştiğinde ve alana daha önemli kurumsal paralar (emeklilik fonları gibi) akmaya başladığında daha fazla benimseme gelebilir. Ek olarak, DeFi alanı şu anda çok parçalanmış durumda. Ölçeklenebilirlik sorununu çözmeyi amaçlayan birinci katman ve ikinci katman çözümlerinin yükselişi, ekosistem siloları ve verimsiz pazarlarla (örneğin, parçalanmış likidite, fonları ikinci katmana taşımak için kilitlenme dönemleri vb.) sonuçlandı. Sonuç olarak, çeşitli zincirler ve katmanlar arasında daha fazla birlikte çalışabilirlik, kuşkusuz önümüzdeki yıllarda benimsenmeyi artıracaktır. NFT'ler, VR, AR vb. gibi çeşitli teknolojilerin yakınsaması, tokenize edilmiş varlıklarla etkileşime giren yeni oyunlar ve deneyimler oluşturmaya başladıkça benimsemenin önemli ölçüde artacağını da belirtmekte fayda var. Metaverse'in yükselişini benimseyen büyük şirketleri zaten görüyoruz. Sonuç olarak, bir sonraki benimseme dalgasının koleksiyon, sanat, dijital içerik ve oyunlar aracılığıyla geleceğini söylemek güvenli.”

5.Compute North'tan Dave Perrill
Dave, kripto para madenciliği ve altyapı sağlayıcısı olan Compute North'un CEO'sudur.

“Çinli madencilerin ülke çapındaki kripto yasakları nedeniyle çevrimdışı olmaya zorlanmasından kaynaklanan 2021'de hash oranındaki düşüşün ardından, Bitcoin hash oranı kısa süre önce toparlandı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 2022'de iki katına çıkmasını bekleyin, çünkü büyük endüstri oyuncuları bu yıl yüzlerce megawatt kapasitenin çevrimiçi olacağına söz veriyor. Bu tamamen meyve vermese bile, ABD'nin her köşesinde 3 gigawatt'tan fazla gücün çevrimiçi hale geldiğini göreceğiz”

6.Eden Network'ten James MacFarlane
James, Ethereum blokları için isteğe bağlı, fikir birliğini bozmayan bir işlem sipariş protokolü olan Eden Network'te iş geliştirme başkanıdır. 

“Alana yönlendirilen yatırım seviyesiyle, merkezi olmayan finans katmanını destekleyen zincirlerde sürekli inovasyon görmemiz muhtemel. Bu, protokol likiditesini ve buna nasıl yaklaşıldığını, çok zincirli cüzdanların artan erişilebilirliğini/kabul edilmesini ve maksimum çıkarılabilir değer söz konusu olduğunda zincirlerin kullanıcılarına ne kadar farklı davrandığını içerecektir.

7.Ankr'dan Josh Neuroth
Josh, tak ve çalıştır DeFi çözümleri için çok zincirli altyapı ve DeFi için çok zincirli staking sunmak üzere oluşturulmuş ölçeklenebilir bir protokol olan Ankr'da ürün başkanıdır. 

“Merkezi olmayan sosyal ağ: Merkezi olmayan sosyal ağ, 2022'de önemli bir şekilde ortaya çıkacak. Şu anda pazara kendi kendine egemen, veri gizliliği odaklı bir sosyal ağ getirme hedefiyle birçok proje geliştiriliyor. Web3 kullanıcıları ağın sahipleri ve operatörleri olacağından, Facebook bir sonraki platform şirketini satın alamayacağı için bu özellikle ilginçtir.

Oyunda NFT'ler ve dijital kimlik: NFT'ler olarak belirtilmiş dijital gayrimenkul ve benzersiz öğeler, halihazırda kripto ve blok zinciri alanına yoğun yatırım yapan birçok oyuncu için oyun oynamayı bir iş haline getirmeye yardımcı olacaktır. Öğeleri ve kimlikleri bir oyundan diğerine taşımak, birçok oyun stüdyosu ve yayıncısı için büyük bir finansal ve yaratıcı fırsat olacaktır.

Kripto zaten ana akım ve artık alana giren yeni yatırımcılara bağlı değil. Son birkaç yılda, yeni yatırımcılar alana girdikçe kriptonun toplam piyasa değeri arttı. Artık projeler nakit akışı üretiyor ve kârları yeni Web3 girişimlerine yeniden yatırıyor. Bu ekonomik genişleme, artık kendi kendine yeten bir ekonomi haline geldiği için sektörü yönlendiriyor.”

8.Metrika'lı Nikos Andrikogiannopoulos
Nikos, blockchain ağlarını ve uygulamalarını izlemek için temel analitik ve performans öngörüleri sunan bir araç kutusu olan Metrika'nın CEO'su ve kurucusudur.

“Büyük blok zincirleri deneyimlemeye devam ederkenKesintiler ve diğer ağ bozulmaları, topluluktan blok zinciri ağ operasyonlarının şeffaflığı taleplerini görmeyi bekliyor. Blok zincirleri üzerine inşa edilen uygulamalar, gerçek zamanlı ağ performansı, güvenilirlik, çalışma süresi, gecikme, yükseltmeler ve daha fazlası gibi altyapı işlemlerinin ayrıntılı görünümlerine duyulan ihtiyaç dahil olmak üzere, daha yüksek düzeyde kritiklik ve gereksinimlere sahip olacaktır. Bu ağların güvenilirliğini artırmak, yalnızca topluluk geri bildirimleriyle kanıtlandığı gibi önemli bir endişe değil, aynı zamanda blok zincir teknolojilerinin kurumsal ve kurumsal olarak benimsenmesini sağlayacak daha fazla güven sağlamak için de kritik olacaktır. Bankalar ve hükümetler düzenleme ve uyum talep edecek ve bu nedenle, birinci katman operasyonları hakkındaki istihbaratın internet altyapısı hatları boyunca büyümesini bekleyebiliriz. Bu bir kez gerçekleştirildiğinde,

9.Paxful'dan Ray Youssef
Ray, dijital para birimlerinin satın alınması, satılması ve ticareti için küresel bir insan gücü platformu olan Paxful'un CEO'sudur.

“Dünyada banka hesabı olmayan 1,7 milyar insan var. 2022'de, insanlar Bitcoin'in bir değişim aracı olarak kullanımını ve herkesin herhangi bir finansal ağa erişmesini sağlama yeteneğini keşfettikçe, eşler arası finansmanın kripto ve blok zinciri alanında büyük bir atılım olmasını bekleyebiliriz. Dünya. Kullanım örnekleri çeşitlendikçe, daha fazla insanın paranın gücünü açığa çıkardığını göreceğiz. Para transferinden servetin korunmasına kadar, eşler arası, finansal özgürlük ve katılıma giden bir yoldur.”

10.Draper Associates'ten Tim Draper ve Draper Fisher Jurvetson
Tim , ABD'deki ticari girişimlerin öncüsüdür ve erken aşamadaki teknoloji girişimlerinde lider bir yatırım firması olan Draper Fisher Jurvetson'ın kurucu ortağıdır.

“Bitcoin'in 2022'nin sonunda veya 2023'ün başlarında 250.000 $ 'a ulaşacağını tahmin ediyorum. Apple, Amazon ve Facebook'un (Meta) finans müdürlerinin ya bilançolarına biraz Bitcoin koymalarını ya da kovulmalarını bekliyorum."

11.Animoca Markalarından Yat Siu
Yat, dünyadaki oyunculara ve internet kullanıcılarına dijital mülkiyet hakları veren ve böylece yeni bir varlık sınıfı, oyna-kazan ekonomileri ve daha adil bir dijital çerçeve yaratan Animoca Brands'ın yönetim kurulu başkanı ve kurucu ortağıdır. açık Metaverse.

“2022 boyunca, merkezi olmayan oyundaki büyüme, blok zinciri ve kriptonun benimsenmesini yüz milyonlarca kullanıcıya yönlendirecek.”

 

Bu haber 469 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum