Kadirli Daha Önce Nereye Bağlıydı?

Kadirli Daha Önce Nereye Bağlıydı sorusunun yanıtı her zaman en merak edilen konulardan bir tanesi olmuştur. Günümüzde Osmaniye’ye bağlı bir ilçe olarak bilinen Kadirli, daha öncesinde hangi ile bağlıydı? Kadirli’nin daha önce nereye bağlı olduğunu öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kadirli Daha Önce Nereye Bağlıydı?
06 Aralık 2021 - 20:00 - Güncelleme: 31 Aralık 2021 - 00:06
Kadirli ilçesinin tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Bu sebeple Kadirli daha önce nereye bağlıydı sorusu da oldukça merak edilmektedir. Kadirli ilçesi daha öncesinde iki yere bağlıydı. 
Kadirli İlçesi Nereye Bağlı?
Birinci Dünya Savaşı döneminde Fransızlar ve Ermeniler tarafından işgal edilen Kadirli ilçesi, Cumhuriyet döneminde Kozan’a bağlı bir ilçe olarak biliniyordu. Daha sonra Adana’nın ilçesi olarak kayıt geçti. 
Günümüzde Osmaniye’nin bir ilçesi olarak bilinen Kadirli ilçesinin tarihi görüldüğü üzere oldukça eskidir. 1996 yılından itibaren Kadirli ilçesi Osmaniye iline bağlanarak bir ilçe olarak yer almaya başladı. Kadirli ilçesinin adı da öncesinde Kars olarak veya Kars’ul Kadriye olarak biliniyordu. 


Kadirli ilçesi tarihte ilk olarak Kozan’a bağlı olarak biliniyordu. Fakat daha sonrasında Kozan’ın Adana’ya ilçe olarak bağlanmasından dolayı Kadirli’de Adana’nın bir ilçesi olarak kayıtlara geçti. 1996 yılında Osmaniye’nin bir il olmasından sonra Kadirli’de Osmaniye’ye bağlı ayrı bir ilçe olarak kayıtlara geçti. 
Eski dönemlerden beri Kadirli’nin konumu, tarihi ve güzellikleri oldukça dikkat çekmiştir. Günümüzde de aynı ilgi yoğun bir şekilde devam ediyor. 
 
Bu haber 4333 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum