Azra'nın Adı Kütüphanede Yaşatılacak

Antalya’da genç yaşta katledilen Üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu memleketindeki yakınları unutmadı. Bundan böyle Azra’nın ismi Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde mezun olduğu lisede açılan kütüphanede yaşayacak.

Azra'nın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
30 Aralık 2021 - 21:52 - Güncelleme: 30 Aralık 2021 - 21:55
Kütüphane’ye Gülendam’ın İsmi Verildi
Geçtiğimiz Ekim ay’ında Antalya’da emlakçı Mustafa Murat Ayhan’ın öldürüp, cesedini 13 parçaya ayırmasıyla gündem yaratan Azra Gülendam Haytaoğlu gündemden düşmüyor. Memleketi Kadirli’de mezun olduğu lisede açılan kütüphaneye ismi verilen Azra’nın ailesinin de hazır olduğu törenle açılış gerçekleştirildi. 

Kaymakam Vehbi Bakır “Acılarını Paylaşıyoruz” 


Azra Gülendam Haytaoğlu Kütüphanesi’nin açılışına acılı anne Mezide ve babası Mustafa ile kardeşleriyle yakınları katıldı. Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır açılışta acılı ailenin yanında olduklarını, acılarını paylaştıklarını dile getirdi.
Kaymakam Bakır burada yaptığı konuşmada; Başka Gülendam’ların hayatlarının sona ermemesini, bundan sonra aynı acıları yaşamamak için göstereceğimiz gayretlerin üzüntümüzle ağlama ve feryatların önünde olacağını söyledi. Tüm dileklerinin başka hayatlarında kararmaması olduğunu, bunun için çalışacaklarını belirten Kaymakam Bakır kütüphane açılışında  emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Akdeniz Üniversitesi, Gazetecilik Bölümü öğrencisi Gülendam’ın mezun olduğu lisede açılan kütüphane’nin yapımı yaklaşık üç ay sürdü ve ilçe halkının gayretleri ile 2 bin 381 kitap öğrenci ve Kadirli’nin hizmetine sunuldu. Okul Müdürü Fazıl Döğüşçü’nün çabaları ile oluşturulan kütüphane’nin kitap sayısı da ilerleyen dönemde artırılacak. 

Açılış esnasında duygulu anlar yaşanırken en çok Gülendam Haytaoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi, müzik dinletisi eşliğinde öğrencilerin okuduğu şiirler açılışa katılanlara duygu yükledi. 


Gülendam’ın anısına gerçekleştirilen kütüphanenin açılışına Kaymakam Bakır’ın yanı sıra Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Antalya’da eğitim görürken uzun süre kendisinden haber alınamaması nedeniyle Antalya Emniyeti Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırmalar neticesinde genç kızın cesedine Kepez varsak Ormanlık alanında gömülü halde bulunmuştu. Tüm aramalara rağmen kafatası bulunamayan genç kız henüz 21 yaşındaydı.
Bu haber 778 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum