Üniversite Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Üniversite Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak sorusu gündemden düşmeyen bir konudur. Sınava giren ve heyecanını gizleyemeyen öğrenciler için bu sorunun cevabı merak konusudur.

Üniversite Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
11 Temmuz 2023 - 17:51 - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 - 18:00
Üniversite Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak sorusu gündemden düşmeyen bir konudur. Sınava giren ve heyecanını gizleyemeyen öğrenciler için bu sorunun cevabı merak konusudur. 

Yüksek öğretim kurumları sınavı yani üniversite sınavı için ÖSYM tarafından hazırlanan 17-18 Haziran tarihinde gerçekleştirilen üniversite sınavının açıklanacağı tarih 2023 yılı için belli oldu. Üniversite sınav sonuçları için açıklanacak tarih 2023 ÖSYM takviminde paylaşıldı.


ÖSYM takvimine göre üniversite sınavının sonuçları 20 temmuz 2023 tarihinde belli olacağı duyuruldu. Sınava giren üniversite adayları 2023 YKS sonuçları için T.C. kimlik numaraları ile birlikte aday şifreleri ile ilgili internet adresinden öğrenim sağlayacağı belli oldu.

Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihte siteye yapılan yoğunluk nedeniyle kısa zamanlı yavaş yüklenmelerin meydana gelebileceği ön görülecek bir durumdur. 
Üniversite sınavı yani yüksek öğretim kurumları sınavına bu yıl 4 milyonu aşkın öğrenci katıldı. 2023 yılında yapılan sınavda baraj uygulaması olmayacağı için öğrencilerin ekstra avantajlı olduğu görüldü. 
Konuya ilişkin ek bilgi olarak üniversite sınav sonuçları için internet üzerinden erişim sağlanacağı bildirisi yetkilere tarafından yayınlandı. Sınav sonuçları mail ya da e-posta yoluyla sınava giren adaylar adına gönderilmeyeceği bildirildi.


2023 YKS Tercihleri Ne Zaman Açıklanacak?

2023 YKS tercihleri ne zaman açıklanacak sorusu üniversite sınavına girmiş bütün adayları ilgilendiren bir sorudur. Geçen sene üniversite sınavı için yapılacak tercihler 27 Temmuz’da yapıldı. Üniversite için yapılacak tercih sıralaması ÖSYM tarafından henüz duyurulmadı.


Sınava giren bütün öğrenciler bu konuyla alakalı epey bir merak içerisindedir. Sınavın tercihi için gerekli bütün bilgiler ÖSYM tarafından açıklanacağı bildirildi. Sınavdan kısa bir süre sonra yapılacak açıklama adına bütün detaylar için gözler ÖSYM’ye çevrildi.  



Üniversitesi sınavına girip belli bir oranda puan alacak adayların Türkiye çapında üniversite taban puanları ve kontenjanları dikkate alınarak tercih yapabileceğini söylemek mümkündür. 

Geçen sene 2022 yılında üniversite sınavına giren adaylar YKS tercihlerini 27 temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirildi.
YKS sınavı yani üniversite sınavı için geçerli olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) için soru kitapçıkları ve cevap anahtarları 18 haziran 2023 tarihinde saat 18.00’den sonra erişime açıldığı görüldü. 

Üniversite sınavına girmiş olan adayların sınav sonuçları hakkında tarih belli oldu. Şimdi ise ikinci soru olan tercih sürecinin hangi gün başlayacağına ilişkin tarih ÖSYM tarafından açıklanıp adaylar ile ilgili ikinci sürecin başlaması bekleniyor. 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre 20 temmuz tarihinde belli olacağı adaylar tarafından öğrenildi. Bu tarihten kısa bir süre sonra yeniden ÖSYM’nin yeniden tercih süreci için takvimi açıklaması bekleniyor. Sınava giren adaylar meraklı gözlerle ÖSYM’nin yapacağı açıklamayı bekliyor. 


 
Bu haber 421 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum