Osmaniye'de İp Yüklü Tır Alev Aldı

Osmaniye ilçesinde seyir halinde giden tırda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Osmaniye'de İp Yüklü Tır Alev Aldı
12 Temmuz 2023 - 20:46 - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 - 20:54
Osmaniye. de seyir halinde giden tırda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü ve tehlikeli bir hal almaya başladı. Tırın iplik yüklü olması nedeniyle alevler kısa zamanda şiddetlendi. Şiddetlenen alevler neticesinde dorse kullanılamaz hale geldi.

Otoyolda seyir halinde olan ipek yüklü tırın Osmaniye’den Adana’ya doğru ikamet ettiği bilgisine ulaşıldı. Yangın sonucunda bütün ürünler zarara uğradı.


İtfaiye Ekipleri Olay Yerine Gelene Kadar Yangın Devam Etti

Osmaniye otoyolunda hareket halinde olan tırın şoförü Osman Y. yangının büyüdüğünü gördüğü andan itibaren hareket halinde olan türü en yakın dinlenme tesisine çekti. Kendi imkanlarıyla yanan dorseyi ayırarak güvenli bir ortam sağlamaya çalıştı. Olayın hemen ardından Osman Y. itfaiye ekiplerine haber verdi.

Osman Y. yönetiminde kullanılan ve Adana istikametinde yol alan 27 ALY 048 plakalı yüklü tır itfaiye ekipleri gelene kadar şiddetli şekilde yanmaya devam etti. 
İhbar üzerine bölgeye hemen sevk edilen Osmaniye İtfaiye Belediyesi Müdürlüğü ekipleri olaya hemen müdahale etti. Yaklaşık  olarak 2 saat süren yangın söndürme çalışmaları sonunda yangın tamamen söndürüldü. 




Yangın tamamen söndürüldükten sonra ekipler tarafından soğutulma işlemleri başlatıldı. İş makineleri ile alana dağıtılan araçta yüklü olan ve kullanılamaz hale gelen iplik makaraları soğutma çalışmalarına dahil edildi. Bütün sarılı iplik makaralarının kullanılamaz hale geldiği bilgisine ulaşıldı.

 


Bu haber 231 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum