Kozan'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Adana Kozan ilçesinde büyük çaplı orman yangını ihbarı yetkilileri teyakkuza geçirdi.

Kozan'da Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
12 Temmuz 2023 - 21:20
Kozan ilçesine bağlı olan Çürüklü mahallesi Batmanlı mevkisinde öğlen sonu saat 16.15’te ormanlık bir alanda yangın çıktı. Çıkan yangın etraflıca korku saldı.

Çıkan yangına müdahale etmek için Kozan, Feke, Saimbeyli, Kadirli orman işletme müdürlükleri harekete geçti.  Batman mevkisinde çıkan yangına müdahale etmek için 24 arasöz ve 4 helikopter gönderildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda görevli personel  gönderildi.


Olay yerine intikal eden görevliler ormandaki yangının ilerlememesi ve  söndürülmesi için büyük çapta hummalı bir çalışma düzenledi. Yapılan çalışmalar kontrol altına alınan yangının hangi nedenden dolayı çıktığı araştırıldı. 

Olay yerine gelen ekipler yaptığı çalışmalarda yangın çıkış sebebinin Durdu Karakılçık’a ait evde meydana gelen elektrik kesintisi sonrasında ortaya çıktığı belli oldu. Elektrik kesintisinin orman tarafına sıçradığı ve sonra yangın çıktığı belirtildi.

Büyümekte olan yangının kısa sürede söndürülmesi yüreklere su serpti. Orman yangının söndürülmesi sonucunda soğutma çalışmalarının başlatıldığı ve halen devam ettiği bildirildi.


Olaya Müdahale Eden Bir Personel Yaralandı 
Orman İşletme Müdürlüğü personeli olan Salih Bulduk ciddi şekilde yaralandı. Olaya müdahale etmek için çalıştırdığı motorun üzerine düşmesi sonucu yaralanan personele yardım gecikmedi.
Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü çıkan yangından haber almak adına olay yerine geldi. Arslanköylü Orman İşletme Müdürü olan Onur Leylek’ten detaylı bilgi aldı.

Bu haber 312 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum