Osmaniye'de Sıcak Hava Vatandaşları Bunalttı

Tüm ülke genelinde hissedilen bunaltıcı sıcaklar Osmaniye’de de etkisini gösteriyor.

Osmaniye'de Sıcak Hava Vatandaşları Bunalttı
23 Temmuz 2023 - 19:53
Tüm ülke genelinde hissedilen bunaltıcı sıcaklar Osmaniye’de de etkisini gösteriyor. 40 dereceyi bulan sıcakların gelmesi ile birlikte Osmaniye’de yaşayan vatandaşlar, kendilerine göre çözüm üretiyorlar. 

Kent merkezinde daha yoğun hissedilen sıcak havadan bunalan vatandaşlar, özellikle su kenarlarının olduğu bölgelerde vakit geçirmeye çalışıyorlar. Güneşin bunaltıcı etkilerinden zarar görmemek için, Osmaniye halkının mecbur almadığı sürece dışarı çıkmadıkları görüldü. 

Özellikle Düziçi ilçesinde yaşayan vatandaşların sıcaklara buldukları çözümler ise dikkatleri üzerine çekti. Düziçi bölgesinde halk sıcaktan korunmak için kendi yaptıkları havuzlarda serinlediler.

Düziçi Halkının Sıcak Hava İle İmtihanı
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde aşırı sıcak havadan dolayı halk çareyi kendi yaptıkları havuzlarda buldu. Özellikle römorkların içerisine yaptıkları havuzlarda serinlediklerini dile getiren halk, bunaltıcı sıcaklara karşı bu şekilde bir çözüm ürettiklerini ile getirdiler. 
Düziçi’nde yaşayan ve traktör römorkunu havuza çeviren Bilal Mülayim ise, özellikle çocukların ve gençlerin bu şekilde daha rahat serinlediklerini söyledi. Düziçi’ndeki piknik yerlerinde bulunan akarsulardan faydalandıklarını da dile getiren Bilal Mülayim, bölge halkının suya girerek serinlediklerini belirtti. 

Çocukların römork içerisindeki serin sularda hem serinlediklerini hem de eğlendiklerini dile getirdi. Mülayim; “Boş olan traktör römorkunun içerisine temiz bir branda sererek, içerisini serin su ile doldurdum. Aşırı sıcaklarda serinlemek için bu şekilde bir çözüm ürettim. Yaşadığım mahallede komşularımız ile birlikte hem eğleniyor hem de sıcaklardan biraz da olsa uzaklaşıyoruz. ”açıklamalarında bulundu. 

Bu haber 512 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum