Kurban Eti İle Neler Yapılabilir

Kurban Eti İle Neler Yapılabilir
14 Temmuz 2023 - 18:20 - Güncelleme: 15 Temmuz 2023 - 01:30
Kurban etlerini doğru saklamak en önemli etkenlerden bir tanesidir. Kurban eti kesildikten hemen sonra tüketilmemelidir. 12- 24 saat eti dinlenmeye bırakmanız gerekir. Bu dinlendirme etin sert olmaması için önemli bir püf noktadır. Misafirlerimize ya da kendimize yapacağımız yemeklerdeki etin sert olmasını değil lokum gibi olmasını tercih ederiz. Ayrıca bu durum şişkinliği ve hazımsızlığın da önüne geçmiş olur. 

Etlerimizi dondurucuda saklamanın en iyi yolu tek yemeklikler halinde küçük parçalara bölünmelidir. Bu yemek yapacağınız zaman sizlerin işini de kolaylaştıracaktır. Peki bu etler dondurucudan çıkarıldığı zaman nasıl çözülmesi gerekir? kesinlikle sıcak suya koymak gibi yöntemlerden kaçınmanız gerekir. Oda sıcaklığında ya da bizlerin tavsiye etmiş olduğu dondurucudan alıp buzdolabına koyarak yavaş yavaş çözülmesidir.
 Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise asla çözülmüş olan eti tekrar dondurucuya koymamanız gerekir.



Çözülmüş ette bakteri oluştuğundan tekrar dondurulursa bakteri sayısı artmış olacak ve bu durumda bizlerin zehirlenmesine kadar yol açacaktır. 
Kesim yapılırken ise dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ellerin temiz olmasıdır. Deriye ve sakatata temas eden eller yıkanmadan asla ete dokunmamamız gerekir. Kurban eti, derinin dış kısmı, sakatatlar gibi yiyebildiğimiz kısımlar kesinlikle toprağa temas etmemesi gerekir. 

Etlerimizi kıyma yaptıracağımız yerin de hijyeninden emin olmak gerekir. Aksi takdirde sağlıklı ve lezzetli bir kıyma aldığımız düşünsek de bu durum mekânın hijyen eksikliğinden dolayı tam tersi bir durum olabilir. 
Bu haber 1098 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum