Bamya Hasatında Osmaniye Tùkiyede 4.Sırada

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafınca görev yapan Mustafa İlmeç sezon sonuna kadar tamı tamına 6 bin 500 ton bamya üretiminin yapıldığını belirtti.

Bamya Hasatında Osmaniye Tùkiyede 4.Sırada
18 Temmuz 2023 - 17:26 - Güncelleme: 18 Temmuz 2023 - 17:36
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafınca görev yapan Mustafa İlmeç  sezon sonuna kadar tamı tamına 6 bin 500 ton bamya üretiminin yapıldığını belirtti. Sözlerine devam eden ilmek üretim sıralamasında Türkiye’nin ilk 4’e girdiğini söyledi.

Mustafa İlmeç Cevdetiye beldesinde bamya üretimi yapan Ahmet Kaan Coşkun’u ziyaret etti. Aralarında  yaptıkları bilgi alışverişi gözlerden kaçmadı. Mustafa İlmeç Osmaniye’de 2023 yılı boyunca tamı tamına 2 bin 700 dekar alana yapılan bamya üretiminin olduğunu ve veriminin yaklaşık olarak 2,5 ton olduğundan bahsetti. 

Sözlerine devam eden İlmeç TÜİK verilerine bakıldığında Osmaniye’nin bamya üretimi sıralamasında ilk dörde girdiğini söyledi. Sıralamaya dahil olan Balıkesir İzmir ve Amasya’nın üst sıralarda olduğunu belirtti. 

Bamya Hasadı İle İlgili Detaylar
Bamyanın satış fiyatına değinen Mustafa İlmeç bamyanın tarladan satış fiyatı 30 TL’dir dedi. Sözlerine devam eden İlmeç şartların değerlendirildiğinde çiftçilerin bamya üretimi konusunda ekonomik bir girdi olduğundan bahsetti. 

Bamya üretiminin Osmaniye ilinde genel itibarıyla Mart ayının 15’inde dikiminin Mayıs ayında ise hasadının yapıldığını belirtti. 5 aylık bir sürenin sonunda  üretim zamanında sona erecek bamyanın pazarlara ulaştığını söyledi.


 Sözlerine devam eden Mustafa İlmeç bamya için günlük hasadın daha ekonomik olduğunu vurguladı. Bamyanın sürekli olarak tercih edilen iyi bir tarım ürünü olduğundan bahseden İlmeç sözlerini bu cümle ile sonlandırdı.
 
 
Bu haber 238 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum