Kadirli Nüfusu Ne Kadar?

Kadirli Nüfusu Ne Kadar sorusu da son zamanlarda Kadirli ile ilgili en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Kadirli nereye bağlı, Kadirli bir ilçe mi, Kadirli’nin nüfusu kaç kişiden oluşuyor gibi soruların yanıtlarını sizler için yanıtladık.

Kadirli Nüfusu Ne Kadar?
08 Aralık 2021 - 00:01
Doğal güzellikleri ve lezzetleriyle oldukça dikkat çeken Osmaniye’nin ilçesi olan Kadirli nüfusu ne kadar sorusu da oldukça merak edilmektedir. Osmaniye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Kadirli’nin nüfusu da oldukça fazladır. İlçenin nüfusu her yıl düzenli olarak artış göstermektedir. 
Kadirli İlçesinin Nüfusu 
Osmaniye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Kadirli ilçesinin nüfusu son yıllarda artış göstermeye devam ediyor. Son verilere göre Kadirli ilçesinin nüfusu 120 bin kişiden oluştuğu bilinmektedir. Nüfusun yüzde %49.99’ını erkekler, %50.01’ini kadınlar oluşturmaktadır. 
Kadirli ilçesinin nüfusunu oluşturan kişiler hem merkezde hem de köylerde yaşamaktadır. Kadirli’de 60 köy ve 20 mahalle bulunmaktadır. İlçe Kahramanmaraş ve yakındaki dağ köylerinden son zamanlarda oldukça göç almaktadır. 


Yeni Mahalle, Bağ Mahallesi, Cemal Paşa Mahallesi, Şehit İbrahim Kundakçı Mahallesi, Şehit Mustafa Yağız Mahallesi, Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi, Şehit Halis Şişman Mahallesi, Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi, Şehit Vedat Kocadallı Mahallesi, Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi, Şehit Orhan Gök Mahallesi, 7 Mart Mahallesi gibi mahalleler ilçenin başlıca mahalleleri arasında gelmektedir. İlçede şehit sayısı fazla olduğu için de mahallelere şehitlerin ismi verilmiştir. 
 
Bu haber 2479 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum