Kadirli Ne Zaman Kuruldu?

Kadirli Ne Zaman Kuruldu, Kadirli ilçesi hangi ile bağlı gibi birçok sorunun yanıtını sizler için yanıtladık.

Kadirli Ne Zaman Kuruldu?
08 Aralık 2021 - 23:49 - Güncelleme: 09 Aralık 2021 - 22:55
Son zamanlarda doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle adından sıklıkla söz ettiren Kadirli ilçesinin tarihi de oldukça merak edilmektedir. Kadirli hem Osmanlı hem de Cumhuriyet döneminde oldukça önemli bir konumdaydı. 
Kadirli ne zaman kuruldu sorusunun yanıtlarını öğrenebilmek için yazımızı incelemeye devam edebilirsiniz. Kadirli ile ilgili merak ettiğiniz birçok tarihi ve genel bilgiyi de yazımızdan öğrenebilirsiniz. Sizler için Kadirli ile ilgili bilmeniz gereken pek çok önemli bilgiyi inceledik. 
Kadirli İlçesinin Tarihi 
Osmaniye’ye bağlı Kadirli ilçesinin tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Kadirli’nin tarihinin Romalılar dönemine kadar dayandığı bilinmektedir. İlçe, 1515 yılında Osmanlı Devleti tarafından alınarak Maraş beyliğine bağlanmıştır. 


Kadirli ilçesinin geçmiş dönemlerde adı Pazar Yeri veya Karspazarı olarak da bilinmekteydi. Fakat daha sonraki yıllarda Kadirli ismini aldı. Kadirli ilçesi Osmanlı Devletine bağlandıktan sonra 1915 yıllarında ise Ermeniler ve Fransızlar tarafından işgal edilmişti. 
7 Mart 1920 yılında düşman işgalinden kurtularak bugünkü gibi ilçe olmuştur. Kadirli ilçesi, tarih boyunca birçok yere bağlanmıştır. Daha öncesinde Kozan’a bağlı bir ilçeyken sonrasında Kozan’ın Adana’ya bağlanmasından sonra da Adana’ya bağlı bir ilçe olarak tarihte yerini aldı. 
Günümüzde Kadirli ilçesi, Osmaniye’ye bağlı bir ilçe olarak kayıtlarda yer almaktadır. 1996 yılında Osmaniye’nin bir il olarak ayrılmasından beri Kadirli bir ilçedir. 
 
Bu haber 1586 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum