Andırın Osmaniye'ye Bağlanıcakmı ?

Kahramanmaraş'ın üvey evladı Andırın, Osmaniye'ye bağlanmayı tartışıyor? Resmi işleri dışındaki neredeyse tüm işlerini Kadirli üzerinden Osmaniye ile yapan Andırın karar aşamasında. Andırınlılar sosyal medya üzerinden tartışmaya devam ediyor.

Andırın Osmaniye'ye Bağlanıcakmı ?
12 Ocak 2022 - 20:36 - Güncelleme: 12 Ocak 2022 - 22:41

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi Osmaniye'ye mi bağlanacak? Yıllardır tartışılan konu bu günlerde sosyal medya üzerinden yeniden gündeme geldi. Andırınlıların, Osmaniye Milletvekilleri yoluyla, Kahramanmaraş'tan ayrılıp, Osmaniye'ye bağlanmak için girişimlerde bulunduğu söylenildi Osmaniye Andırın'ın kendilerine bağlanması isteğini mutlu bi şekilde karşılıyor. Kahramanmaraşlı politikacılar ise Andırınlıların gönlünü alacak bir açıklamada bulunmuyorlar.

Bu arada Andırınlılar Osmaniye'ye bağlanma konusunda ikiye ayrılmış durumda. Önemli bir kesim Andırın'ın Osmaniye'ye bağlanması için ısrarcı olsa da, bazı isimler ise Kahramanmaraş'ta kalmanın daha faydalı olacağı inancında.

Kahramanmaraş'ın Karadeniz'i olan ve doğal güzellikleri ile göz kamaştıran Andırın, uzun yıllardır üvey evlat muamelesi görmekten şikayetçi. Yolu yapılmayan, Andırınlılar ticari ilişkilerini Kadirli ile yapıyor. Andırınlılar ayrıca çok uzun zamandır bir milletvekillerinin olmamasından da şikayetçi.

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu'da İcra Heyeti Başkanı Ahmet Kolutek sosyal medyada başlayan tartışmalar üzeirne bir açıklama yaptı. Koltek açıklamasında "Andırınlılar olarak:Kahramankentin bir ilçesi olmak bize bir ONUR vesilesidir..Kahramanmaraşın bir ilçesi kadar olan OSMANİYEYE neden BAĞLANALIM?" ifadelerini kullandı.

Bu haber 2875 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Öz Andırınlı
    9 ay önce
    kolutek beyi kahramanmaraşa bağlayın bizide osmaniyeye biz andırının tüm ticareti Kadirli Osmaniye Adana .......K.maraştan bir alış verişimiz yok artık biz Andırınlılarla uğraşmayın
  • Suat kodal
    1 yıl önce
    Kahramamaraşlı olmak istemiyorum bir andırınlı olarak osmaniye istiyorum
  • Kadirli Sevdalısı
    1 yıl önce
    Bencede osmaniyye bağlansın