2 Ocak Korona Virüs Tablosu

Her akşam olduğu gibi Sağlık Bakanlığınca korona virüs tablosu açıklandı. Bugün açıklanan son verilerde tespit edilen vaka sayısı 33 Bin 520 oldu.

2 Ocak Korona Virüs Tablosu
02 Ocak 2022 - 23:27
Bugün hayatını kaybedenlerin sayısı 129 olurken son 24 saat içerisinde de 362 bin 836 test gerçekleştirildi. Bu rakamlar sonrası iyileşenlerin sayısı da 22 bin 161 olarak istatistiklere yansıdı. 
Sağlık Bakanlığınca bugün yapılan açıklamada iki doz aşı yapılan yerlere ve istatistiklere de yer verildi. Yapılan araştırma 18 yaş üzeri Türkiye’de iki doz aşı ortalaması içindi.Bu anlamda ülke genelinde yüzde 83,19 oranıyla iki doz aşıya ulaşıldığı açıklandı. Bir doz aşı yaptıran oranı ise yüzde 91,73 sınırında kaldı. 1,2, ve 3 aşıyı yaptıran vatandaş sayısı da 132 milyon 215 bin 15 e yükselmiş oldu. 
2 Doz Aşılamada Osmaniye’de Bulunuyor
Sağlık Bakanlığı 2 doz aşılamada yüzdelik oranlar ile iller konusunda da açıklama yaptı. Bu çerçevede İlimiz’in de içinde olduğu listede yüzde 87,7 ile en çok aşılanan yerler şu şekilde; Osmaniye, Ordu, Amasya, Kırklareli, Muğla, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Zonguldak ve Bartın. 


Aşılamada En Düşük İl Şanlıurfa
Türkiye’de aşılama için en düşük sayı ise Şanlıurfa olarak kaydedildi. Yüzde 60 aşılama oranı ile bu ili sırasıyla Siirt, Batman, Muş, Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Bitlis, Elazığ ve Ağrı şehirleri takip etti. 
Sağlık Bakanı twitter hesabından yaptığı açıklama ile özellikle 60 yaş üstüne dikkatleri çekti. En büyük riskin bu yaş grubunda olduğunu söylen Koca 60 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olanların son bir ay içindeki kaybımızın yüzde 87,2 olduğunu açıkladı. 
Bakan Koca mutlaka maske ve mesafe ile hijyene dikkat etmemiz gerektiğini ve aşılarımızı da yaptırmamızı özellikle uyardı.
Bu haber 942 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum