Osmaniye Valisi Atatürkün Osmaniye Geliş Yıl Dönümünü Kutladı

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 97'nci yıldönümünü yayımladığı bir mesajla kutladı.

Osmaniye Valisi Atatürkün Osmaniye Geliş Yıl Dönümünü Kutladı
14 Ocak 2022 - 22:19 - Güncelleme: 14 Ocak 2022 - 23:25
Osmaniye Valisi Yılmaz, Milli mücadelede Osmaniye’nin yazdığı kahramanlık destanını yakından bilen, toplumun yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğuna inanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 97 yıl önce 16 Ocak günü Osmaniye'yi onurlandırmasının büyük gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Vali Yılmaz, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Gazi Paşa, Osmaniye’mizi ziyaretinde hatıra defterinde duygularını şu şekilde ifade eder; ‘Osmaniye Kasabasını ve buranın halkını ziyaret edebildiğimden çok memnun oldum. Halkın gösterdiği kalbî ve samimî tezahürattan fevkalâde mütehassısım. Bu güzel kalpli mert insanlar arasında daha ziyade kalmak saadeti için ayrıca fırsat arayacağım.


Türk Milleti her zaman en zor şartlar altında dahi milli birlik ve beraberlik ülküsüyle kenetlenmeyi başaran bir millettir. Vatan müdafaasında erkeğiyle beraber savaşa katılan nice kahraman kadınlarıyla, Türk Milleti birliğinin gücünü düşmana göstermiştir. Bu vesileyle, kurtuluş mücadelemizde vatana can suyu olan, mavi göklerimizin gururu Şanlı Bayrağımızın ilelebet dalgalanması uğruna düşmana geçit vermeyen tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

 
Bu haber 954 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum