Hatay'da Orman Yangını Devam Ediyor 1 Bebek Hayatını Kaybetti

Hatayın Belen ilçesine bağlı Soğukoluk mahallesi Armutçuk mevkiinde dünden bu yana bölgede yangın kontrol altına alınamadı.

Hatay'da Orman Yangını Devam Ediyor 1 Bebek Hayatını Kaybetti
17 Temmuz 2023 - 11:21
Hatayın  Belen ilçesine bağlı Soğukoluk mahallesi Armutçuk mevkiinde  dünden bu yana bölgede yaşayan 2 kişinin Bahçe temizlemek amaçlı yaktığı  ateş kontrol altına alınamayarak ormanlık alana sıçradı.

Kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde büyüyen yangın nedeniyle Benlidere ve Soğukoluk'ta yangın bölgesinde yaşamakta olan vatandaşlar hızlı bir şekilde tahliye edildi. Yapılan çalışma sonucunda 7 ev zarar görürken 4 araçta hasar gördü


Yangına müdahale için gitmekte olan 1 arazözün yangın bölgesine giderken otomobille çarpışma sonucunda otomobilde bulunan  bebek   tüm müdahalelere  rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.
Yangında 120 hektarlık alan zarar gördü yangın henüz kontrol altına alınmış değil dünden bu yana gece yangın etkisini arttırdı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya Açıklamada Bulundu 
Benlidere , Soğukoluk mahallesinde riskli bölgelerdeki vatandaşların tedbir amaçlı tahliyelerinin devam ettiğini söyleyen Yerlikaya “ Orman yangını söndürme çalışmaları yoğun  bir şekilde devam etmektedir. Hatay Belendeki  orman yangınına 59 arazöz , 9 uçak, 21 helikopter, 375 personel hızlı bir şekilde bölgeye sevk  edildi ekiplerin yangın bölgesine müdahalesi yoğun bir şekilde devam ediyor dedi.
Bu haber 599 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum