Osmaniye'de Etkili Yağıştan Köprü Yıkıldi

Osmaniye'de dünden beri aralıksız devam eden sağanak yağış, tarım arazilerine çok büyük zarar verirken ulaşımdada aksaklıklara neden oldu ve bir köprüde çökmelere sebep oldu.

Osmaniye'de Etkili Yağıştan Köprü Yıkıldi
20 Aralık 2021 - 17:22
Meteoroloji kurumu Adana 6. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan bilgilendirmede, oldukça kuvvetli ve yer yer oldukça şiddetli yağışların meydana geleceğini tahmin edildiğini bildirdi.

Bu kapsamda yöre halkı sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuz durumlara karşı çok daha dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.


Osmaniye'de de yağışlar ulaşımda aksamalara sebep oldu. Kentin bazı sokaklarında meydana gelen su birikintileri yayaların ve araçların güçlükle geçmelerine sebep oldu.
Osmaniye Kadirli yolu otogar kavşağında ise sağ şeritte meydana gelen su birikintisi araçların zorlukla ilerlemesine sebep oldu. Araç sürücüleri için yola duba konularak önlem alındığı görüldü.

ÇÖKMELERİN MEYDANA GELDİĞİ KÖPRÜ ULAŞIMA KAPATILDI

Öbür yandan yağışlar sebebiyle, Merkeze Bağlı Köyyeri Köyünde, kısa süre önce yapıldığı görülen dere üzerinde bulunan köprü zarar gördü. Asfaltın çöktüğü görülürken köprü duba ve şeritlerle kapatılarak araçlarına geçişine kapatıldı.



Köprünün zarar gördüğünden haberi olmayan araç sürücüleri ise geldikleri taraftan geri dönmek zorunda kaldı. Cevdetiye Beldesindeki birçok tarım arasizide sular altında kaldı. Tarlalarda meydana gelen göletlerde balıkçı kuşlarının cirit attığı görüldü. Yetkililer, olumsuzlukları gidermek için hummalı bir çalışma başlattı.
Bu haber 639 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum